Elementi CGP

Elementi CGP

PODOBA ZNAMKE

Rezultat jasno definirane zgodbe turistične destinacije Dežele Celjske je dinamična in pozitivna vizualna podoba znamke.
Barve simbolizirajo Deželo Celjsko, ki je barvita a obenem skladna, zelena dežela. Osnovni ton daje zato zelena kot barva narave, ki jo dopolnjuje modra kot barva vode in rumena kot barva sonca. Svetlo zelena barva simbolizira dinamično in moderno, skratka vse kar lahko najdejo v Deželi Celjski tisti, ki prisegajo na aktivni življenski stil. Barvni sistem je usklajen tudi z vizualno podobo nacionalne turistične znamke I Feel Slovenia.

Logotip vsebuje simbol mavrice. Mavrica predstavlja po eni strani pestrost Dežele in njene ponudbe obenem pa simbolizira nekaj vrednega - tradicionalna zgodba o zakladu na koncu mavrice.
Logotip tako simbolizira karakteristike regije: modernost, dinamičnost in odprtost, obenem pa tradicionalno in statično, naravno. To je podprto s tipografijo, ki je dinamična in unikatna ter zato zapomljiva.
Interakcija vseh vizualnih elementov ustvarja odlično podlago za unikatno in zapomljivo promocijo znamke Dežele Celjske ter velike možnosti za vse oblike komuniciranja znamke.

PriponkaVelikost
PDF icon DC PRIROCNIK.pdf951.59 KB